Valg af telt og møbler

De første to regler er at det skal fylde så lidt som muligt og det skal være let. Disse to går igen i alt hvad vi vælger, og sidder altid i baghovedet når vi skal købe noget til teltet.

Da priserne hele tiden skifter og så er der tilbud osv. har vi valgt ikke at sætte priser på her. I stedet kan du læse om hvordan vi handlede og til hvilken pris på en særskilt side her.

Først og fremmest skal man have et telt. Der findes flere producenter af telte, hvoraf flere er gode, men da Outwell er god kvalitet til en overkommelig pris og ikke mindst dansk, så valgte vi at kigge på dem først, hvilket det jo så også endte med. Det skal tilføjes, at Outwell er gennemtænkt og lavet af folk der rent faktisk bruger produkterne, hvilket f.eks. ses ved den høje bund, der gør at teltet holder tørt i 15 cm høj vandstand, og vinduerne kan åbnes og der er myggenet for alle åbninger, 2 meter og 15 i stå højde, så de fleste kan stå op, tre indgange osv. Jeg vil ikke snakke om vandsøjletryk, for dette telt (og de fleste andre kvalitetstelte) kan klare flere dages tropisk regn.

Det første man skal afgøre er om teltet skal være af stof eller polyester. Stoftelte er lidt dyrere og tungere men har god åndbarhed. Polyester derimod er varmere og vejer kun det halve. Vi valgte polyester da vi primært skal bruge teltet i Danmark og måske enkelte ture til Tyskland og Sverige hvor nætterne er kølige og solen ikke altid skinner. Hvis vi begynder at tage på ferie sydpå med telt, vil vi nok købe et stoftelt til den tid, men nu skal vi (specielt ungerne) lige blive gode til at ligge i telt.

Telte kommer i alle mulige former og størrelser. Vi valgte et Montana 6 (link er til ny model) fordi vi gerne ville have to seperate soverum, men hvor de ligger ved siden af hinanden, så man kan lyne 'væggene' i mellem ned, så det bliver til et stort 'rum'. Sovekabinerne er forholdsvis store da de er til tre personer, hvilket gør, at når vi kun sover to ligger som konger (og dronning). Der er et stort opholdsrum, hvor det er til at holde ud at være alle sammen i længere tid, hvis vejret skulle blive dårligt.

Vi har tilkøbt en canopy som er en overbygning der gør, at vi kan stå udenfor i regnvejr og lave mad, samt få noget skygge når solen skinner. Denne canopy er tilsyneladende gået ud af sortiment, for den er ikke at finde på Outwells hjemmeside. Vi har også købt et ekstra underlag til at give ekstra beskyttelse til teltet og kulde fra jorden, samt et dejligt blødt gulvtæppe til opholdsrummet.

Ud over det har vi købt et 'Kids Room', som er et børnerum. Man tager simpelthen hele den ene sovekabine ned, og sætter børnerummet op. Det er en hule med træer og blomster og lille børneåbning, samt anordninger til spil og led indeni, som ungerne elsker at lege med. Dette er kort og godt genialt.

Jeg vil også lige gøre opmærksom på, at alle telte ser meget mindre ud på billeder, end de er i virkeligheden. Så pas på med at vælge noget der er for stort, for det skal jo også kunne være i bilen, sammen med en masse andre ting. Tag ud til en forhandler der har telte slået op så du rigtigt kan gå ind i dem og tag hele familien med og se om I alle kan være der.

Man skal kunne sidde ned og spise og samtidig kan man spille spil, lege osv. ved et bord. Et ordentligt bord og nogle gode stole er uundværelige når man er ude. Vi kiggede på flere borde, og tænkte flere ting bl.a. placering af benene for det er jo irriterende at sidde op af et bordben. Der findes borde med plads til at lægge ting inden under, og der findes borde der er nemmere at gøre rene end andre. Vi ville faktisk have et andet bord end det vi købte, men de kunne ikke nå at få det hjem inden vi skulle på ferie, og nu er vi også godt tilfredse, da det er nemmere at pakke. Vi købte et Halifax L og ville oprindeligt have haft et Calgary L.

Stolene er også vigtige, da de skal bruges ved bordet, men samtidig skal man også kunne sidde lidt ude i solen og nyde vejret og synet af ungerne der leger.

Med stole var vi ude i tanker om at vi først og fremmest skulle sidde godt ved bordet, for det er der man bruger mest tid i stolen. Vi har også en barnestol der spændes på en stol, hvilket kræver en fast ryg og sæde. Jeg ville dog godt have en flyder, som jeg kunne dase i hele dagen, men når man er ude, så daser man faktisk slet ikke så meget, i hvert fald ikke på den måde, og når solen er stærk, så laver man andre ting, helst i skyggen, eller går i vandet for at køle af.  Det var nok også stolen vi var mest uenige om, men husets sande herre fik jo sin vilje til sidst, og jeg må indrømme, at hun i dette tilfælde havde ret. Stolen her på billedet er en Club Chair Deluxe (link til ny model) og den sidder man dejligt i, både ved bordet og tilbagelænet og afslappet i det fri, med en god bog eller noget køligt at drikke, hvis bare man undlader at vippe på den, for det egner den sig ikke til.

Selvom man umiddelbart skulle tro at i et telt er der ikke plads til skabe og køkkenbord, så er det utroligt praktisk at have komfur, gas, tallerkner og bestik osv. stående fremme og lige til flytte ud at tage i brug, for hvor skal man stille det væk henne. Man gider i hvert fald ikke pakke det frem og tilbage hver gang fra bilen. Det samme gælder tøj, som måske fylder to tre tasker, men som i stedet lægges i et skab, der kvadratmæssigt fylder meget mindre, og samtidig gør, at man nemt kan finde det man leder efter, i stedet for at skulle rode alt igennem i en taske. Selvom man kan få store køkkenborde med vask, så har vi købt det mindste, et Regina foldekøkkenbord, da vi jo stadig skal tænke på pladsen. Vi mangler dog en vindskærm, da vi flere gange har været generet af selv milde vinde. En sådan skærm kan købes seperat, hvilket ikke kan være bedre. Vores skab, et Outwell Barbados (udgået), har tre hylder indvendig der kan lynes for, så små nysgerrige unger ikke piller det ud. Der kan også stå en computer ovenpå, som vi kan se TV på om aftenen. Skabet kan jeg ikke finde på Outwells hjemmeside, men der er nogle andre, som minder meget om det.

Sidste år sov James i barnevognskassen, men i år tager vi ikke barnevognen med, og har i stedet købt en Phil and Teds Traveller rejseseng til ham. Den er godt noget dyrere end den forrige rejseseng vi havde, men den kan lynes til både for oven og på siden, så han har en yderligere beskyttelse mod myg, og så vejer den kun 2,5 kilo. Det skal måske lige siges, at det ikke er vores dreng på billedet. Vi andre sover på luftmadrasser og vi har valgt nogle af de bedste fra Outwell, men det har vi ikke været heldige med, for de kan bare ikke holde luft. Der er forsvundet en lille plastikmembran, som skal holde på luften, og der er også kommet små huller i de svejsninger, der holder madrassen fra at blive rund som en bold. Outwell-madrasserne skal pumpes hver dag inden vi skal sove, og nogen gange holder den store madras ikke hele natten, og vi er altså ikke særligt store mennesker. Vi købte en Flock Excellent enkelt til Annemarie og en King til os. Vores er nu byttet ud med en stor og billig Intex på 185x200 fra Jysk (er dog ikke på web men er i forretningen), og indtil videre er den perfekt. Vi har efterfølgende købt to Flock Classic Single til hver af ungerne, nu hvor James sover i en rigtig seng. Luftmadrasser gør at man ikke ligger direkte ovenpå jorden, som godt kan være kold, også om sommeren, og luften indeni varmes hurtigt op når man har ligget kort tid. Vi sover desuden med vores dyner og har både liggeunderlag og lagen på.

Du kan læse mere om det øvrige udstyr vi købte her.